tisdag 18 oktober 2011

I lördags blev det övning i stan med kurskamraterna!


Man blir trötter efter ett träningspass


Tillsammans med Bosse och Pompe samt ägarna och våra kursledare (Jessica & Yvonne) övade vi på att genomföra några moment i stan från allmänlydnadspasset.Vi bockade av att hunden skulle gå fint bredvid förarens sida, att få hunden att avsluta med aktivitet på stoppkommando, passivitet i 2 min och att vi ägare visiterade våra hundar. 


Ganska gott att få mysa med pappa då =)
 


Det är ju inte så ofta man ser en hel grupp öva med sina hundar i stan så det var en del folk som stannade och pratade med oss. Bland annat var det en man med en mycket liten jack russell valp som släppte fram hunden till oss, lite dumt gjort tyckte vi eftersom man aldrig kan veta hur hundarna kommer att reagera på en främmande hund. Ägaren till hunden sa att det är ju viktigt att de socialiseras, men de behöver inte socialiseras med varenda hund de ser! Sedan kom det en man med en rottis som också var på väg att släppa fram sin hund, men när jag sa "nej" till Zixten så fattade han att det kanske inte var så bra att släppa fram sin hund =)



Zixtens med sin leksak "korre"



En kvinna kom fram och frågade om våra hundar var ledarhundar =) Det får jag ta som en fin komplimang :D Sedan var det en annan kvinna som såg Zixten och blev så glad över att han hade så kraftigt huvud. Sedan skulle jag och Zixten gå förbi en folkmassa och där stod en man som började prata med Zixten (som tur var fick han inget gensvar) och han sa "ååå sicken stor gosse, vilken stor gosse" med pipig bebisröst :D Ganska roligt att se vilken effekt hundar kan ha på folk alltså.  

Efter träningen som var från 11-13 skulle jag iväg och jobba kl 14. I vanliga fall hade jag blivit stressad och tänkt att jag inte orkade att hitta på något innan jobbet, men hundar hjälper mig att leva i nuet och fånga dagen! Man känner sig nöjd när man hinnet med mycket saker och inte låter de där andra "måstena" hindra en =)

Det har regnat hela dagen idag men nu är det uppehåll så jag får passa på att ta med mig Zixten ut och öva lite =) Ha en go kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar