tisdag 18 oktober 2011

Vardaglslydnad lektion 7


Zixten i klubbstugan med Nemo och Starke på vardera sida

Nu börjar kursen dra ihop sig mot sitt slut  
 =( Vintern sätter käppar i hjulet för kurser i och med att vi tränar utomhus. Jag får kanske åka en liten bit till ställen där de har inomhusbyggnad där vi kan träna i vinter. Men än njuter vi av hösten =)

Denna gång bockade vi av inkallning utan störning och inkallning med störning (sprang genom en grupp hundar + människor). Flera av oss valde att själva sätta ned hunden och lägga på kommandot "stanna" innan vi avlägsnade oss från hunden, tidigare har vi låtit Jessica hålla i dem. Zixten var jätteduktig bortsett från att han tjuvstartade en gång men han kom till mig iaf och det är det viktigaste än så länge.

Vi bockade även av momentet att hundarna ska kunna sitta tysta i bilen då människor och en hund går förbi. Zixten fick sitta i Starkes bur (hjälpinstruktörens boxer) och han blev osäker när han skulle hoppa in i den. Det hör ju inte till vanligheterna att sitta i någon annan hanes bur precis men momentet gick bra och han var tyst =) Något som inte gick bra var visiteringen (en främmande person kommer fram och ska kolla öron, svans, ögon, tänder och känna på kroppen). Zixten hoppade och hade svårt för att någon annan tog på honom. Detta moment fick vi nte godkänt på så vi får öva mer på det.

Jag har tagit med två bilder på Zixten då han sitter i en fårhage, vi övade på "stanna kvar" i kopplets längd. Man får inte ha lösa hundar i fårhagen så kopplet får allt vara på för säkerhets skull =) Han brydde sig inte direkt om fåren utan tittade bara lite på dem. Men i somras gick vi igenom fårhagen och då var det så hoppande lamm, och dessa hade Zixten gärna velat leka med!

Bilden där Zixten ligger ner i klubbstugan gör mig stolt. För ett halvår sedan ville han absolut inte ligga ner därinne utan han hade svårt att slappna av. Nu slöt han ögonen en stund men sedan började någon annan vovve greja så då vaknade han till. Han reste sig några gånger men överlag tycker jag att han var lugn och jag kunde slappna av och prata med de andra. Det lönar sig att ha tålamod och öva mkt! Övning ger ju färdighet som det sägs =)

2 kommentarer:

  1. Tycker Zixten var tokduktig i måndags, vad han har utvecklats! Tror nog snart vi ser er i lydn.klass I ;-)

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att höra =) Jag ska anmäla oss till fler kurser iaf och om d går bra så vore d superkul att prova att tävla! Starke var lugn och fin, trodde han skulle vara bråkigare av dina tidigare beskrivningar men han tog det hela med ro. Han var en stilig herre helt enkelt bland de andra busfröna =)

    SvaraRadera