tisdag 20 september 2011

Siri på besök

Innan jag berättar om Zixten och Siris kväll tillsammans så måste jag bara berätta att Zixten träffade på en löptik idag. Ägaren tyckte att Zixten var fin och vi stannade till å prata lite, då voffade Zixten på tiken och tiken verkade vilja fram till Zixten också men som tur var så kunde vi hålla i dem. Det är skönt att veta att det inte blir någon tjuvparning här inte! Endast labbeflickor godtas ;)

Nåväl idag kom syster Siri och matte Maria på besök. Vi fick släpa våra hundar till skogen (mkt dragande i koppel på vägen kan jag säga hehe) men väl där så fick de leka och busa med varandra. De är ju inte rädd för att skita ner sig precis utan grävning i lera och bad i vattenpölar hör ju till vanligheterna.

 Zixten har bara ögon för Siri när vi promenerar, medan Siri helst vill framåt. Men när de är lösa vill Siri allt leka med Zixten och det går villt till när de leker, de brottas och hoppar på varandra så vi ägare får hålla oss undan så att vi inte blir fällda. Men kul det har dom :D

Efter lek och promenad så gick vi in till mig. Siri och Zixten fajtades om Zixtens leksaker och jag tror att Siri tyckte mycket om "monstermax" som är den oranga leksaken på bilden. Matte har funderingar på att köpa en sådan till Siri i julklapp så då får Siri kanske sin egen monstermax att busa med.  


Det gick ju inte att ha hundarna tillsammans inomhus för då blev det bara bus så vi fick dela på dem så att Siri fick vara i hallen och Zixten i matrummet. Vi provade först att göra tvärtom men Zixten voffade när han var ensam i hallen så vi fick byta, Siri var duktigare och somnade till och med :) Zixten är inte van vid att vara med andra hundar inomhus så detta är något vi behöver öva mer på. Det kanske vore en bra idé att öva med Siri då de inte får leka först, så att de inte förväntar sig lek hela tiden. Eller så får vi prova någon helg då vi inte har någon stress med att öva utan kan ta god tid på oss. Jag tror iaf att Siri trivdes ganska bra hos oss av bilderna att dömma =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar