fredag 23 september 2011

Koncentration, koner och upp i fåtöljen

Hejsan, idag vill vi visa några av de aktiveringsövningar som vi kör ibland, jag tycker d är kul att komma på nya grejer att göra! 

Den första är att gömma mat under konerna å låta Zixten få lyfta på konerna för att få maten. Vanligtvis har jag 6 koner och gömmer bara mat under några stycken så att han får leta =)  

Den andra övningen kan vara svår för unga hundar då de verkligen behöver koncentrera sig. Hos matglada hundar såsom labradorer kan dregglet verkligen rinna i denna övning! Som ni ser på bilden så får han inte ta godisarna förrän jag säger "varsågod". Ni kan ju själva se Zixtens plågade blick :D Men jag tror ändå att denna typ av övningar är väldigt bra för oss för vi behöver öva upp hans koncentration. Om ni har sett hundar som har en godis på nosen och inväntar kommando så är det ju en liknande övning, kanske något att avancera med.  

Den tredje och sista övningen vi visar för idag är när Zixten hoppar upp i fåtöljen på kommando. Han kan även hoppa ned på kommando men detta behöver vi öva mer på. Det kan ju faktiskt vara praktiskt att kunna detta till 100 % utifall vi får gäster som inte uppskattar att ha en hund i soffan! Ligg och sitt kan han också i fåtöljen och soffan. Det blir ju en ny miljö för hunden att lyda kommandona på =) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar