lördag 17 september 2011

Kennelträff, Ingmos kennel

Idag har vi varit på Orust på kennelträff. Det var väldigt roligt att få se så många labradorer på en och samma gång i olika storlekar och åldrar =) Valparna var väldigt söta kan jag säga, behändig storlek på dom också.

<--På denna bilden skulle det övas på uställning, inte helt lätt för vissa hundar som är vana vid att sitta på rumpan när de ska vara duktiga, att "stå" var inte så lätt =) Här vrålar Zixten för full hals!



Förutom uställningsträning så var det apportering med dummies och på bilden till höger sitter Zixten och väntar på att de andra labbarna ska bli färdiga. Zixten var nämligen först ut och vi lät honom jobba lös, dock med ett stort avstånd till de andra. När jag skulle kalla in honom kom en annan glad labbetik istället :D






Tro det eller ej men dessa två pojkar är faktiskt syskon. Zixten & Hebbe =) Hebbes ägare skulle egentligen köpt Zixten men en av hans bollar hade inte ramlat ner så de valde Hebbe istället. Men Zixtens boll ramlade lagom ner tills att vi skulle veterinärbesikta honom.
Jag tycker att det är jättebra träning att få träffa många andra hundar på samma gång. Men det var svårt också, man märkte en stor skillnad på Zixten när han befann sig bland hundar av samma ras. Han blev svårare att få kontakt med samt mycket mer uppspelt och stundtals även stressad. På BHK där det är blandade raser blir han inte alls lika uppspelt även om han i början även där visar att han är glad att se sina polare.
Efter kennelträffen åkte vi hem till paret Johnsson. Det blev ytterligare träning för Zixten, jag tycker att det gick bra så vi kanske vågar ta med honom nån mer gång :) Sandra och Jocke var snälla som lät honom gå runt och lukta i hela huset, efter att han hade gjort det la han sig i hallen och eftersom att de har öppen planlösning i huset så hade han bra uppsikt över oss därifrån. Nu är vi alla ganska trötta och ska ta igen oss i tv-soffan. Imorgon kanske det blir något nytt bus men först får vi sova. =)

2 kommentarer:

  1. Vilka fina bilder gillar den ylande sixten bäst ;) MVH Mathilda ( som kastade apporter för sixten på kennelträffen )

    SvaraRadera
  2. Vad roligt att du hittade bloggen och gillar bilderna =) Ni gjorde ett bra jobb på apporteringsstationen, det var roligt att få apportera lite.

    SvaraRadera