tisdag 13 september 2011

Hösten är här och Zixtens "skola" har nu börjat för terminen :)

 Nu tar vi nya tag och det är dags att befästa vad Zixten redan lärt sig men även ta steget vidare och lära sig nya saker! Höstens kurs som vi ska gå är en fortsättningskurs i allmänlydnad på Råhagens Brukshundsklubb, det ska bli riktigt skoj. Tyvärr var det riktigt regnigt igår då kurstillfälle 2 skulle vara så det blev mest teori, men lite träning gjorde vi iallafall så att hundarna skulle få sitt.
 På teorin lärde vi oss grundläggande sjukvård när det gäller hundar. Exempelvis ska man inte ge kortison till en hund som blivit ormbiten då detta bara tar ned eventuell svullnad och inte verkar mot giftet. Om en hund ätit  giftig svamp är det bra om man kan få den att kräkas upp svampen. Om hunden glatt tuggat i sig en glasbit så ska man ersätta den vanliga maten med massa sparris, ej delade, för då lindar sparrisens trådar sig runt föremålet så att det förhoppningsvis inte ger några inre skador. Men vi kom överens om att det är säkrast att alltid ringa en veterinär och rådfråga vad man ska göra om hunden råkat ut för något.

3 av kurskamraterna har gått kurs med Zixten tidigare men det har även börjat en ny hund på kursen som är en blandis mellan rottweiler och boxer, han heter Nemo. Den hunden var väldigt nyfiken på Zixten =) Tidigare har Zixten var den största hunden tätt följt av landseer/samojed Bosse men nu är Nemo den största vovven. Lite ovant för mig då Zixten alltid brukar vara störst :)

Nästa vecka ska vi samlas i stan och öva med störningar där. Det ser jag jätte mkt fram emot eftersom träningen blir mer verklig då. Egentligen blir det ju lite knasigt att bara öva saker på en gräsplan, för det är ju sällan på en gräsplan man har problem.

Fortsättning följer....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar