onsdag 28 december 2011

Å vi som skulle hinna med så många vintertricks!

Vi har ju haft en otroligt mild vinter, vilket jag tycker är ganska härligt då det är skönt att kunna gå promenader utan att halka runt på is men jag kom på idag att vi knappt hunnit med att lära in några nya tricks inomhus! Jag hade planerat att vi skulle syssla med lite inomhusaktivering nu i vinter när det är dåligt väder men eftersom det har varit ganska bra väder så har vi mest aktiverat Zixten utomhus. Men jag tror att jag ska köra några minuters repetition av det han tidigare lärt sig att göra inomhus såsom att stänga skåpsluckor, putta in köksstolen och släcka ljuset. Vi har påbörjat att han ska lägga strumporna i tvättkorgen och få sikt tänkte jag att han skulle få hjälpa till i tvättstugan och lägga kläder i tvättmaskin, men en sak i taget =)

När Zixten var yngre gömde jag ofta hans mat ute på lekplatser å detta är något jag har börjat med igen nu de här senaste dagarna på vår morgonpromenad så att han får lite extra stimulans. Jag tror det är bra att göra sådana här övningar nu när Zixten har blivit så "nosig" utomhus, nosen är ganska mkt i backen om man säger så =)

Jag hoppas att alla har en fin onsdag och laddar inför nyår! Vi ska ta det ganska lugnt, Freja med familj kommer på besök en stund under kvällen och sedan kanske jag å Lennart åker iväg en sväng men jag har ju kommit på att det kan vara dumt att lämna Zixten ensam vid tolvslaget när det pangar som mest så jag kanske väntar hemma med honom tills det värsta är över =) Det är mkt planering när man har djur, tur att han inte är skotträdd iaf, peppar peppar ta i trä (lr vad man säger).

1 kommentar:

  1. Hej Anni, hoppas att ni har några fina dagar såhär mellan jul och nyår! Det var väldigt fint att komma hem och fira jul med er och jag tänker att jag måste bli bättre på att komma på besök framöver. Vädret hindrar ju som tur är inte alls den här vintern :D

    Det låter gott att Z inte är skotträdd. Jag minns hur rädd Zeke var och hur han gömde sig under sängen och bara svansen stack ut. Stackars!

    Kram syster

    SvaraRadera